A virágpor

A virágpor a növények hímivarsejtje, ami a szél vagy a rovarok - főleg a méhek - segítségével kerül a bibére megtermékenyítés céljából. A virágokon munkálkodó méhek a testükre hullott virágport a hátsó lábukon lévő kosárkákba gyűjtik. A méhész a virágport gyűjtő méheket rakományuktól egy készülék segítségével megfosztja. Ezt szárítja, tisztítja, és természetes formájában árusítja.

A méhek gyűjtötte virágpor nagyon ajánlatos serdülő, növekedő gyermekek számára. A vérben növeli a vörösvértestek számát, a szervezet edzettségi állapotát fokozza, hatására csökkennek a megfázások.
Napi 30-40grammos adagokban alkalmazva az erős fizikai munkát végzők állapotát szinten tartja, gyorsítja a test regenerálódását, javítja az étvágyat, elősegíti a jobb tápanyag-hasznosítást és serkenti a szellemi képességet. Jó közérzetet, fokozott aktivitást biztosit. Magas triptofán - tartalma miatt alkalmas a hajhullás ellen. A szívizmot erősíti, ezt bizonyítja, hogy a versenylovak takarmányozásának fontos eleme a virágpor. A virágpor adagolásának gyakorlati mértékegységei: 1 kávéskanálnyi kb.5g, 1 evőkanálnyi kb.15g. A virágporfogyasztás általános gyakorolt mértéke: Gyermekeknek 5-15g/nap, felnőtteknek:15-20g/nap